U bent hier

Juryrapport 17e editie

Voor de 17e editie van de Schrijverspodiumprijs werden door 49 deelnemers in totaal 150 gedichten ingezonden. In het democratische gedeelte van deze wedstrijd, waarin de uitslag geheel door de deelnemers zelf is bepaald, is het Hoog in de lucht van Makkerstaartje winnaar geworden, een mooi verbeeld gedicht over wat er kan gebeuren als je een geliefde op een voetstuk plaatst. Op de tweede plaats geëindigd is De kat en het boek van Bart de Wolf, een humoristisch (en voor de kattenliefhebber herkenbaar) gedicht van een dichter die ook in eerdere edities al hoog scoorde met zijn poëzie en al eerder een derde prijs won. Deze keer gaat de derde prijs echter naar Stille aanbidding van Walinda, een openhartig gedicht met de originele boodschap dat een onbeantwoorde liefde ook zo zijn voordelen heeft. Het prijzengeld voor de democratisch bepaalde 1ste, 2e en 3e prijs bedraagt €100,-, €75,- en €25,- respectievelijk.
Er waren deze keer geen officiële redactionele eindprijzen beschikbaar - die zijn deze editie vervangen door de maandprijzen - maar ik heb mijn favoriete gedichten toch op een rijtje gezet. Zo kun je als schrijver van een gedicht in dit lijstje toch nog zeggen dat je in het redactionele gedeelte van deze wedstrijdeditie op een gedeelde eerste, tweede of derde plek bent geëindigd. Deze redactionele selectie toont drie plekken waarbinnen gedichten van mijns inziens gelijk niveau alfabetisch op titel gesorteerd zijn. Scroll naar beneden om het lijstje te bekijken. Klik hier voor de complete uitslag van het democratische gedeelte.
Gedichten schrijven is een mooie manier om je uiten en in die zin zijn alle deelnemers winnaars want u hebt het aangedurfd uw zielenroerselen op te schrijven en hier te delen. Laat u niet uit het veld slaan mochten uw gedichten hier niet hoog geëindigd zijn: blijf schrijven en lees veel poëzie van andere dichters ter inspiratie en lering. Oefening baart beslist kunst!
Winnaars van harte gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt voor uw vertrouwen en wellicht tot een volgende editie!

- Erik Lange, 11-12-2021

Democratische uitslag 17e editie (met puntentotaal)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Redactionele selectie 17e editie

1

2

3